This is a backup website of the Faculty of Education (https://old.pf.jcu.cz) that will no longer be updated.
 
From September 2022, you will find the new faculty website at the standard address https://www.pf.jcu.cz.

Symbol PF Opatření děkana č. 6/2003

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 6/2003
KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU JIHOČESKÉ UNIVERZITY
PLATNÉ PRO AKADEMICKÝ ROK 2003/2004

Toto opatření se vydává k článku 3 Stipendijního řádu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a stanoví druhy stipendií poskytované Pedagogickou fakultou JU v akademickém roce 2003/2004 včetně podmínek jejich přiznání děkanem fakulty.

  1. Studentům PF JU, kteří studují v bakalářském nebo magisterském studijním programu, může být děkanem fakulty přiznáno stipendium:
    1. Prémiové - § 91 odst. 2 písm. b) zákona o VŠ
      Stipendium je možné poskytnout za vynikající vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí výsledky přispívající k prohloubení znalostí na základě návrhu vedoucího katedry nebo vedoucího výzkumného projektu. Stipendium může být poskytnuto pouze z prostředků konkrétního výzkumného projektu a musí být součástí schváleného návrhu a rozpočtu projektu.
    2. Sociální - § 91 odst. 2 písm. c) zákona o VŠ
      Stipendium je možné poskytnout v případě tíživé sociální situace studenta na základě zdůvodněné a řádně doložené žádosti studenta. Žádosti posuzuje proděkan pro studium a kolegium děkana.
    3. Mimořádné - § 91 odst. 2 písm. d) zákona o VŠ
      Stipendium je možné poskytnout v případech zvláštního zřetele hodných na základě návrhu vedoucího katedry nebo proděkana z prostředků katedry nebo fakulty v případě, že činnost studenta má zcela mimořádný význam pro katedru nebo fakultu jako celek.

    Prospěchové stipendium dle § 91 odst. 2 písm. a) zákona o VŠ za vynikající studijní výsledky a další formy stipendií uvedené ve Stipendijním řádu JU nebudou v období, na které se toto opatření vztahuje, s ohledem na finanční možnosti fakulty poskytovány.

  2. Studentům PF JU, kteří studují v doktorském studijním programu, může být děkanem přiznáno stipendium:
    1. Základní - § 91 odst. 3 písm. c) zákona o VŠ
      Stipendium bude poskytnuto z účelové dotace na úhradu stipendií studentům prezenční formy akreditovaných doktorských studijních programů.
    2. Prémiové - § 91 odst. 2 písm. a) zákona o VŠ - viz část A, bod 1.
    3. Mimořádné - § 91 odst. 2 písm. d) zákona o VŠ - viz část A, bod 3.

V Českých Budějovicích 2. 9. 2003

prof. RNDr. Miroslav Papáček, CSc.
děkan fakulty

 

stáhnout dokument: PDF   RTF