Toto je záložní verze starého webu Pedagogické fakulty JU (https://old.pf.jcu.cz), která již nebude dále aktualizována.
 
Od září 2022 funguje nový web fakulty na standardní adrese https://www.pf.jcu.cz.

Symbol PF Opatření děkana č. 3/2014

OPATŘENÍ DĚKANA Č. 3/2014
KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU JIHOČESKÉ UNIVERZITY
PLATNÉ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015

 

 

Toto opatření konkretizuje podmínky přiznávání stipendií uvedených v článku 3) a výplatu stipendií dle článku 6) Stipendijního řádu Jihočeské univerzity na Pedagogické fakultě JU.

  1. Podmínky pro přiznání stipendií

    V návaznosti na Stipendijní řád JU uvádí Pedagogická fakulta JU doplňující ustanovení pro následující druhy stipendií:

    1. Prospěchové - § 91 odst. 2 písm. a) zákona o VŠ - za vynikající studijní výsledky: Prospěchové stipendium bude přiznáno studentům Pedagogické fakulty JU, kteří v akademickém roce 2013/2014 splnili na PF JU alespoň 60 kreditů a dosáhli váženého studijního průměru nejvýše 1,30. Podmínkou je studium v témže studijním oboru a typu studia jako v uplynulém akademickém roce.

      Výše prospěchového stipendia měsíčně:

      • při průměru 1,00: 1.400,- Kč
      • při průměru do 1,20: 1.200,- Kč
      • při průměru do 1,30: 1.000,- Kč
    2. Mimořádné - § 91 odst. 2 písm. e) zákona o VŠ:
      Stipendium je možné poskytnout v případech zvláštního zřetele hodných na základě návrhu vedoucího katedry nebo proděkana z prostředků katedry nebo fakulty v případě, že činnost studenta má zcela mimořádný význam pro katedru nebo fakultu jako celek.
    3. Prémiové - § 91 odst. 2 písm. b) zákona o VŠ:
      Stipendium je možné poskytnout za vynikající vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí výsledky přispívající k prohloubení znalostí na základě návrhu vedoucího katedry nebo vedoucího výzkumného projektu. Stipendium může být poskytnuto pouze z prostředků konkrétního výzkumného projektu a musí být součástí schváleného návrhu a rozpočtu projektu.
    4. Sociální - § 91 odst. 3 a odst. 2 písm. d) zákona o VŠ:
      V případě mimořádně tíživé sociální situace studenta může fakulta poskytnout sociální stipendium i nad rámec § 91 odst. 3 zákona. Doloženou žádost podává student děkanovi fakulty, o žádosti rozhoduje děkan po projednání v kolegiu děkana.
    5. Základní - § 91 odst. 4 písm. c) zákona o VŠ:
      Stipendium bude poskytnuto z účelového příspěvku na úhradu stipendií studentům prezenční formy akreditovaných doktorských studijních programů, a to ve výši 7.000,- Kč. Na návrh oborové rady je možné stipendium ve 2. ročníku doktorského studijního programu zvýšit o 300,- Kč a ve 3. ročníku o 400,- Kč.
  2.  

  3. Výplata stipendií

    Výplata stipendií probíhá jak v hotovosti na pokladně fakulty, tak bezhotovostním převodem na účet studenta. Výplatní termíny jsou zveřejněny na začátku akademického roku na úřední desce studijního oddělení fakulty. Výplata převodem na účet probíhá na základě uvedení tohoto požadavku již v žádosti o stipendium nebo v návrhu na přiznání stipendia podaného vedoucím katedry nebo řešitelem projektu.

    Prospěchová stipendia jsou vyplácena za období 10 měsíců (od 1. 9. 2014 do 30. 6. 2015) ve třech výplatních termínech, které jsou zveřejněny na studijním oddělení PF JU.

    Sociální stipendia poskytovaná fakultou nezávisle na Nařízení vlády č. 122/2006 Sb. jsou vyplácena měsíčně bezhotovostním převodem na účet a doba poskytování je uvedena v rozhodnutí děkana o přiznání stipendia.

 

 

V Českých Budějovicích 26. 9. 2014

Mgr. Michal Vančura, Ph.D.
děkan PF JU

 

stáhnout dokument: PDF