Toto je záložní verze starého webu Pedagogické fakulty JU (https://old.pf.jcu.cz), která již nebude dále aktualizována.
 
Od září 2022 funguje nový web fakulty na standardní adrese https://www.pf.jcu.cz.

Symbol PF Anotace diplomovch prac - 1998 - Katedra informatiky

Anotace diplomovch prac - 1998

Katedra informatiky

Vladan Bezina

WWW prezentace potaov firmy s formulem na objednvku zbo

Diplomovou prci tvo WWW prezentace potaov firmy HiComp s formulem na objednvku zbo, jej hlavn st jsou dynamicky generovan strnky z databze MS Access, programovan v Active Server Pages firmy Microsoft. Prce je doplnna ukzkami zdrojovch kd ASP.

Vedouc prce: PaedDr. Petr Pexa

Ji Filip

Front page 98

Diplomov prce je zpracovna jako uivatelsk pruka k programu MS FrontPage 98. Jedn se o produkt z rodiny aplikac Microsoft Office 97, kter poskytuje komplexn sprvu WWW. Je uren pro tvrce WWW strnek, kte neumj pracovat s jazykem HTML, zkuenm programtorm me slouit pro vytvoen zkladn kostry WWW strnek.

Vedouc prce: PaedDr. Petr Pexa

Martin Prchal

HTML Standard, HTML 4.0

Diplomov prce je koncipovna jako uivatelsk pruka jazyka HTML verze 4.0 jako zkladnho prostedku pro tvorbu WWW strnek. Prce je doplnna mnoha pklady a vlastn WWW prezentac.

Vedouc prce: PaedDr. Petr Pexa

Milan ek

TFTP protokol v kontextu TCP/IP a sovho prosted operanho systmu Unix

Diplomov prce se v prvn sti strun zabv mnoinou protokol TCP/IP s nastnnm problematiky a zkladnch princip tto skupiny protokol. Dal st nm ukazuje protokol TFTP (Jednoduch protokol pro penos soubor) se vemi jeho specifikacemi. Nsleduje implementace TFTP sloen z pevn vtiny zdrojovch text v jazyce C opatench komenti. Na zdrojovch textech jsou zeteln problmy penosu soubor po sti. Na konci diplomov prce je v kostce shrnuta instalace a konfigurace serveru TFTP v operanm systmu Linux.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Petr Jako

Zklady a praktick vyuit interpretovanho jazyka Perl pro WWW strnky

V tto prci jsou popsny zklady programovn v jazyce Perl, se zamenm na dc a datov struktury, syntaxi a problematiku regulrnch vraz, dokumentovan na jednoduchch pkladech. Ve druh sti je rozebrn a okomentovn program webcopy, napsan v jazyce Perl.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Jan Pupk

CGI skripty - cesta k interaktivnmu WWW

Obsah tto prce je rozdlen do dvou st, piem prvn v obecn rovin pojednv o tmatech souvisejcch s CGI a o CGI samotnm. Druh st je podrobn popis fungovn jednoduch databzov aplikace. Tato aplikace je ukzka jedn z monost vyuit CGI a souasn porovnn vvoje skript ve dvou odlinch programovacch prostedcch.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Marcela imerdov

Pehled protokol TCP/IP a jejich vzjemn vazby

Tato diplomov prce se zabv popisem rodiny protokol TCP/IP, jejich vzjemnou komunikac a vrstvenm. Dle se vnuje protokolu TCP/IP v prosted MS Windows.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Pavel Vacikar

Programovn paralelnch vlken v C++ pod Windows 95

Pedkldan prce je podkladem pro vuku programovn loh, vyuvajcch monosti multitaskingu a multithreadingu v prostedku Microsoft Visual C++ verze 5.0 pod operanm systmem Windows 95.

Vedouc prce: Ing. Miroslav Me, CSc.

David Kult

Tvorba WWW strnek pomoc skriptovacho jazyka JavaScript

V tto prci je ve strunosti popsn jazyk HTML pouvan na vrobu webovskch strnek a skriptovac jazyk JavaScript, jen m stejn vyuit jako HTML jazyk, ale m daleko vt monosti. Popis je doprovzen jednoduchmi pklady, na kterch je vtina vc nzorn vysvtlena. Je zde tak nkolik vtch pklad, kter se daj pmo zalenit do kdu HTML strnky a zskat tm psobivj vzhled nebo ir vyuit tchto strnek.

Vedouc prce: Mgr. Ji Leipert

Roman Fiala

Vytvoen aplikace Microsoft Accessem pro veden skladovho hospodstv

Diplomov prce e problematiku evidence zsob a skladovho hospodaen firmy, zabvajc se prodejem zbo. Aplikace umouje sledovn stavu zbo na sklad, pjem a vdej zbo, tvorbu a tisk cenk, lenn zbo do uivatelem definovanch kategori apod. Soust aplikace je tak evidence obchodnch partner, sledovn ve hodnoty odebranho zbo, piznvn slev apod. Dal modul pak obsahuje funkce umoujc provdt sumarizaci nkupu a prodeje za zvolen obdob. Aplikace je chrnna ped neoprvnnm pouitm systmem pstupovch prv jednotlivch uivatel.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera

David Va

Evidence zkaznk a katalog voz firmy Autocentrum Rozko

Stejn st diplomov prce je aplikace v databzovm systmu Microsoft Access, kter umouje vst evidenci zkaznk autosalonu. Soust aplikace je nabdkov katalog voz propojen s databz zkaznk, umoujc kadmu zkaznkovi individuln vbr modelu vozu, vbavy a proveden. Dle aplikace obsahuje objednvkov systm, umoujc na zklad vbru z katalogu vystavit objednvku pro danho zkaznka, a to i se zohlednnm individulnch poadavk na vybaven. Doplujc soust jsou funkce, kter provdj sumarizaci prodeje za urit obdob, po jednotlivch zkazncch, dealerech apod. Vvoj aplikace byl koordinovn pmo s jejmi budoucmi uivateli.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera

Ji Cais

Software pro automobilov pota

Diplomant se ve sv prci zamil na problematiku evidence a zpracovn daj z automobilov potae vyrbnho firmou ELIM s.r.o. V prci jsou objasnny zkladn funkce automobilovho potae, zpsob ukldn dat v pamti aut. potae, zpsob datov komunikace s PC (penos dat do PC). Vsledkem prce je aplikace ve vvojovm prosted MS Visual FoxPro 3.0.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Marek Kami

Veden evidence fitness centra

Diplomant se ve sv prci zabv problematikou veden evidence fitness centra, vsledkem je aplikace ve vvojovm prosted MS Visual FoxPro 3.0. Tato aplikace je pouiteln jak pro majitele fitness center, kterm umouje jednoduchm zpsobem spravovat databzi zkaznk, tak i pro samotn zkaznky, kte si mohou interaktivn vytvet vlastn trninkov plny.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Pavel Hovorka

Mezinrodn achov turnaj

Program je uren pro pehlednou a jednoduchou prci pi organizaci achovho turnaje. Umouje vst evidenci hr, vsledky hr, vpoet ELO koeficient a nasazovn hr do dvojic v uzavenm turnaji. V programu je umonn tisk seznamu hr, osobnch daj o hrch, ELO koeficient a dalch informac tkajcch se turnaje.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Jan Dvok

Zpracovn pojiovacch rozpot

Rozpoty na pojitn - tento program je uren pro obchodn zstupce esk pojiovny a.s., aby se pi prodeji pojitn zvila rove (vrohodnost) vystupovn prodejc ped zkaznky, kvalita i etnost poskytovanch slueb a produktivita prce obchodn sluby i nslednch provoz zpracovn (taxace). Program nahrad etn programy, kter vznikaj svpomoc a iveln z nedostatku tohoto programovho vybaven v P a.s. Zvanost zmru je dna stle obtnjm kolem obchodn sluby zajistit kadoron poadovan prstek pojistnho pro P a.s. a v pslun skladb sjednanch pojitn. asov nalhavost vyplv z rostoucho tlaku konkurence na pojistnm trhu.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Petr Votruba

Veden skladov evidence

Diplomov prce se zabv problematikou veden skladovho hospodstv, je orientovna na vybran otzky sprvy skladu firmy KEB - EGE spol. s r. o., vsledkem je aplikace ve vvojovm prosted MS Visual FoxPro 3.0.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Radek Habrda

Zobrazovn osvtlench tles

Prce je vnovna problmu zobrazen prostorov scny, tvoen jedinm konvexnm mnohostnem a nkolika bodovmi zdroji svtla. Zabv se jednak teoretickmi aspekty problmu, jednak nvrhem pouitelnho algoritmu a jeho programovou implementac v jazyku Borland Delphi.

Vedouc prce: RNDr. Eduard Polch

Hana Hjkov

Dokument management firmy Korado, a.s.

Pedmtem diplomov prce je identifikace a analza stvajcho systmu zen chodu vnitrofiremn dokumentace (tj. jednoho z dlch podsystm komplexnho informanho systmu) velk a ambicizn firmy, vysujc do nvrhu jeho adekvtn potaov podpory. V danm konkrtnm ppad jde o systm akciov spolenosti KORADO, kter je v souasn dob distribuovna do deseti diviz a ovld dalch sedm dceinch, a na jednu vesms zahraninch, spolenost.

Vedouc prce: Ing. Pavel Kol, CSc.

Milo Masopust

Nvrh a realizace software pro pjem a vysln faxovch a hlasovch zprv v prosted WinNT

Diplomov prce pedstavuje een praktickho problmu, kterm je pjem a vysln faxovch a hlasovch zprv. Autor uvd rozbor een problematiky a navrhuje ideov schma zkladn a maximln varianty. Vlastn een je pedloeno pro zkladn variantu pro prosted Windows NT a zkladn kostru klienta pro Linux. Pedloen originln een bylo vyvjeno v prosted Visual C++ a spluje poadavky kladen na aplikace tohoto typu.

Vedouc prce: RNDr. Jaroslav Icha

David indel

Algoritmy a datov struktury v jazyce JAVA

Diplomov prce pedkld nvrh a realizaci prototypu vukovho textu z oblasti algoritm a datovch struktur, kter vyuv souasn webovsk technologie. Autor pedkld vklad nkterch vybranch parti z vodnho kurzu Algoritm a datovch struktur a dopluje jej javovskmi applety, kter napomhaj porozumn vykldan ltky. Tento pstup je ilustrovn na datovch typech zsobnk a fronta a algoritmech pro azen InsertSort, SelectSort a QuickSort.

Vedouc prce: RNDr. Jaroslav Icha

Martin ermk

SOLBER - hra na neorientovanch grafech

Diplomov prce obsahuje disketu s programem umoujcm hran logick hry solber bu hri a potai nebo dvma hrm. Textov st obsahuje popis tto hry a popis ovldn programu,dle strategii hran solberu a nstin funkce programu.

Vedouc prce: RNDr. Jaroslav Icha

Martin ez

Programovn maker ve Wordu 6.0

Autor se v tto prci zabv jednm uitenm rysem textovho editoru Word verze 6.0, toti monost vytven a uchovvn tzv. maker - uivatelskch program, pomoc nich lze zcela nebo sten automatizovat, zefektivnit a usnadnit provdn sloitjch prav textu v dokumentech. Prci lze charakterizovat jako strunou uebnici zklad programovacho jazyka WordBasic.

Vedouc prce: RNDr. Eduard Polch