Garant
Ing. Pavel Smetana, Ph.D. - Zemědělská fakulta JU
katedra Kvality zemědělských produktů
Řešitelská pracoviště:
Zemědělská fakulta JU (katedra Kvality zemědělských produktů a katedra Speciální produkce rostlinné)
Pedagogická fakulta JU (katedra Výchovy ke zdraví)
Dalšími participanty na řešení grantu jsou pracoviště fakulty Rybářství a ochrany vod, Výzkumného ústavu potravinářského v Praze, ČSAV v Českých Budějovicích, vybrané potravinářské podniky jihočeského regionu.
Garant řešení grantového projektu na katedře Výchovy ke zdraví:
prof. Ing Milan Pešek, CSc.
Poskytovatel financí:
Národní agentura pro zemědělský výzkum (grant QJ 1610324)
Příjemce financí:
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Doba trvání:
2016 - 2018
Cíl
Cílem řešení grantového programu je získání kvalitativně nových produktů vyhovujících specifickým potřebám výživy při využití biotechnologických metod a metod molekulární biologie.
Předpokladem účasti katedry Výchovy ke zdraví na řešení grantového projektu byla předchozí úspěšná spolupráce s potravinářskými podniky na vývoji nových výrobků, které svým složením odpovídají nutričním potřebám pro zdravý životní styl.